خواص گیاهان   60• فندق (Hazelnut)


فندق (Hazelnut)


   ◊ تركیبات شیمیائی

   ◊ خواص داروئی

   ◊ مضرات


یزدفردا"درخت فندق بومی اروپا و آسیای صغیر است‌. برگ‌های درخت فندق پهن و نوگ تیز با دو ردیف دندانه‌، به رنگ سبز و یا دمبرگی به طول تقریباً یك سانتی‌متر می‌باشد فندق دارای دو نوع گل نر و ماده است كه به‌صورت سنبله آویخته در پائیز ظاهر می‌شود‌. فندق گرد ۲/۵-۱/۵ سانتی‌متر است‌. دارای پوششی سبز رنگ بوده كه پس از خشك شدن تدریجاً از آن جدا می‌گردد.

  تركیبات شیمیائی

مغز فندق در حدود ۶۰ درصد روغن دارد كه به رنگ زرد روشن بوده و دارای طعمی ملایم و بوی مطبوعی می‌باشد‌. این روغن به مصرف تغذیه‌،‌ عطر سازی و نقاشی می‌رسد‌. مغز فندق دارای مقدار زیادی فسفر می‌باشد.

  جدول مواد موجود در صد گرم مغز فندق

انرژی

۶۲۵ كالری

آب

۵/۸ گرم

پروتئین

۱۲/۵ گرم

مواد نشاسته‌ای

۱۵ گرم

مواد چرب

۶۰ گرم

كلسیم

۲۰۰ میلی گرم

فسفر

۳۲۰ میلی گرم

آهن

۳/۵میلی گرم

سدیم

۲ میلی گرم

پتاسیم

۷۰۰ میلی گرم

ویتامین ب ۱

۰/۵ میلی گرم

ویتامین ب ۳

۱ میلی گرم

  خواص داروئی

۱. فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است‌. برگ و شكوفه‌،‌ گل و پوست آن (مخصوصا پوست ریشه آن‌)قابض است.

۲. فندق بدلیل اینكه دارای مقدر كمی مواد نشاسته ای است ضمنا دارای مواد معدنی زیادی مانند كلسیم ،‌پتاسیم ، فسفر‌، ‌منیزیوم‌،‌ سدیم و آهن می‌باشد غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به بیماری قند است.

۳. فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصاً دوره نقاهت است‌.

۴. فندق مقوی روده‌ها و معده است.

۵. فندق سموم را از بدن خارج می‌سازد.

۶. فندق فشار خون را بالا می‌برد.

۷. خانم‌هائی‌كه در بین دو عادت ماهانه خونریزی دارند برای درمان آن باید جوشانده پوست فندق بخورند‌.

۸. روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است‌.

۹. روغن فندق برای كبد نافع است.

۱۰. برای جلوگیری از ریزش مو پوست فندق را بسوزانید و خاكستر آن را با پیه خوك مخلوط كرده و قسمت‌هائی را كه مو ریخته با آن ماساژ دهید.

۱۱. فندق بو داده مخلوط انیسون برای سوزش مجرای ادرار و تقویت نیروی جنسی مفید است.

۱۲. آنهائی‌كه كارهای فكری می‌كنند باید فندق بخورند زیرا به‌دلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت می‌كند.

  مضرات

فندق اگر به مقدر كم خورده شود به هیچ‌وجه مضر نیست ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شكم كرده و استفراغ تولید می‌كند. برای جلوگیری‌ آنهائی‌كه سرد‌مزاج هستند باید فندق را با آب و عسل خورده و گرم‌مزاجان با سكنجبین بخورند‌.منبع:ویستا


یزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا